Da jeg ventede min datter i 2012 – valgte vi, at have Lea og Rikke med, som vores jordemødre – og til vores hjemmefødsel. De to damer er intet mindre end fantastiske(!), og deres kompentencer, skønne sind og evner til at skabe et trygt og dejligt miljø for de gravide/fødende, er uden sammenligning og vil aldrig blive glemt. Derfor vendte vi også tilbage, da jeg ventede nummer to, i 2014. De varmeste anbefalinger, fra mig og mine.

— Marie Tidsel

Stephanie fra Geggos Verden:

Alt i alt, har det været og er det stadig en rigtig god oplevelse at være hos Jordemoderhuset, og helt klart anbefalelses-værdigt til kommende mødre der gerne vil have det lidt mere privat, og lidt mere personligt. De har også yoga og andre aktiviteter til gravide – yogaen går jeg selv til, og det er jeg rigtig glad for.

 

Signe fra plummun skriver bl.a.

“Fødselsforberedelsesholdet hos Jordemoderhuset er opdelt i to, hvor den ene del fokuserer netop på det mere emotionelle, på sindet, på afspænding osv., der er en kæmpe del i en fødsel, som jer, der har født allerede ved alt om. Den anden del fokuserer på det mere hardcore teoretiske grundlag, på smertelindring, de fødendes rettigheder og så videre i den boldgade. Og selvom den del ikke er den, jeg ikke har styr på, er genopfriskning umanerlig rart. Den part af kurset gennemgås af Lea, der er uddannet jordemoder og den ene ejer af Jordemoderhuset. Hun er både dygtig, erfaren og altid god for en fødselsjoke eller to, som gør timerne meget informative, uhøjtidelige og i øjenhøjde.”

 

Mere fra Plummum:

Jeg kan i hvert fald på det varmeste anbefale det. Og ikke mindst at få den foretaget hos Jordemoderhuset. Nu har vi ikke andre steder at sammenligne med, men jeg er vild med, at de på alle måder har formået at gøre det hyggeligt og ikke hospitalsagtig derinde. Det giver en helt anden ro og stemning, når man knalder sit tunge korpus op på briksen for endnu engang at få gelé tværet ud over maveskindet. I øvrigt så varmer de geléen derinde, så ingen ubehagelige kuldechok der. Ren win.

 

Sine fra Miaya.dk skriver:

Det kan altid virke lidt langhåret med sådan noget fødselsforberedelse og vi grinede da også på vejen derover, over at nu var vi “sådan nogle” der skulle sidde i rundkreds og gispe med vores stakkels udholdende og tålmodige tøffelhelte til mænd ved siden af. MEN jeg vil så sige efter kurset er overstået at der var SÅ meget jeg kunne og skulle have brugt til min første fødsel som var ren smerte, panik og skrigeri i den sidste fase. Jeg kunne virkelig godt have brugt en vejrtrækningsteknik, eller en partner der rent faktisk havde en ide om hvad jeg skulle igennem. Ved at tage sådan et kursus som dette er man fuldstændig på samme side når fødslen starter, og essensen er at manden bliver fødselspartneren der netop ved hvornår og hvordan han skal træde til når man som fødende mister fatningen – for det gør man virkelig af og til, og der skal man i en fart hives ned på jorden igen. Vi lærte om nervesystemet som pludselig sætter over i det “sympatiske nervesystem” som er vores “freeze, fight, flight”-mode hvor vi enten fryser og panikker eller slås eller flygter.

 

Da jeg ventede min datter i 2012 – valgte vi, at have Lea og Rikke med, som vores jordemødre – og til vores hjemmefødsel. De to damer er intet mindre end fantastiske(!), og deres kompentencer, skønne sind og evner til at skabe et trygt og dejligt miljø for de gravide/fødende, er uden sammenligning og vil aldrig blive glemt. Derfor vendte vi også tilbage, da jeg ventede nummer to, i 2014. De varmeste anbefalinger, fra mig og mine.

— Marie Tidsel

Udtalelser fra kunder:

Hej Rikke – Man må sige at du fik sat skub i det. Veerne startede kl 1530 (jeg tog fra dig kl 14 d 3/1). Vandet gik kl 2045 derhjemme og vores dreng var født kl 2207 på Hvidovre. Så en super hurtig fødsel uden komplikationer!

Tusind tak for hjælpen 🙂

Anne

 

Kære Charlotte.
Jeg fik fødselsmodnende akupunktur hos dig fra midten af november og frem til min termin den 5. december. Jeg kunne mærke fremskridt for hver behandling, især efter den sidste behandling på selve terminsdagen. Da der ikke viste sig nogle tegn på en begyndende fødsel tæt på midnat, fyrede jeg en joke af om, at min datter er sin fars pige – også sen til at komme ud af døren. Det ville hun dog ikke stå usagt, og vandet gik klokken 02.15 den 6. december 🙂

 

Fødslen skred frem i fin stil, og veerne var helt fra starten regelmæssige og af sådan en varighed, at vi ankom til fødemodtagelsen på Hvidovre kl. 06.30, hvor jeg var 4-5 cm åben. Mine veer kom lige i rumpetten på hinanden, og jeg var derfor helt udmattet, da jeg var 9,5 cm åben omkring middagstid. Vores datter var meget livlig og roterede hovedet hele tiden, så min jordemoder Harriet frygtede, at hun ville komme ud som stjernekigger. Mine veer gik lidt ned i tempo, mens jeg forsøgte at få hende til at ligge rigtigt, og jeg fik derfor vedrop efter vagtskiftet kl. 15. Efter en lang og hård kamp, hvor personalet gjorde klar til at få hende ud med sugekop, kom hun ud uden hjælpemidler kl. 17.45. Fødslen var lang, men stadig en fantastisk oplevelse, som jeg husker positivt tilbage på. Jeg er helt overbevist om, at den fine fremgang skyldtes akupunkturen, og jeg anbefaler det til alle, jeg kender.

 

På min terminsdag kom du med et kvalificeret gæt på, at hun var omkring 3,8 – 4 kilo tung, men lød ganske overbevist om, at jeg ikke ville få et barn på 4,5 kilo. Harriet var ganske enig og vurderede hende til 3,9 kilo. Derfor var vi alle noget overraskede, da Elise kom til verden med en kampvægt på netop 4,5 kilo 🙂

 

Jeg vil gerne sige dig tak for al din hjælp og støtte i forbindelse med den sidste tid af min graviditet. Der er inden tvivl om, at jeg har fået meget mere ud af mine besøg hos dig end de regelmæssige besøg på Hvidovre. Jeg håber meget, at du stadig er at finde i Jordemoderhuset om nogle år, hvor vi forhåbentlig udvider familien. Det har været en udsøgt fornøjelse 🙂

 

Jeg ønsker dig alt det bedste fremover!

Med venlig hilsen,

Johanne Emilie Westergaard (og lille Elise)

 

Nærvær, hjertevarme og dybt professionelt!

Jeg har både nydt godt af råd og vejledning i tograviditeter og efterfølgende efterfødselsyoga i Jordemoderhuset. Jeg har udelukkende oplevet personalet som nærværende, varme og søde med stor interesse i lige netop mig og mine børn. Stedet er flot, rent, indbydende og inspirerende. Jeg ville ønske vi kunne følge alle deres hold. Meget professionelle og med kæmpe viden inden for graviditet, fødsel og barsel. Kæmpe anbefaling herfra.

Trine Villars Rosa

 

TAK!

Profesionel og positiv oplevelse! Min hustru og jeg ville ikke have undværet samarbejdet med jordemoderhuset og Rikke Farnum under forløbet hvor vi ventede vores søn. Masser af taknemmelighed og kærlighed fra vores lille familie. Christoffer, Freja og Bastian.

Christoffer Pind

 

Søde og positive

Så snart min kæreste og jeg kom ind af døren blev vi mødt af en sød kvinde der sagde velkommen, fortalte hvor vi kunne hænge jakkerne, hvor toilettet var og sagde vi gerne måtte tage en kop kaffe.. Jordemoderen der scannede mig var rigtig sød. Hun spurgte interesseret ind til mig (mind 2 andre børns aldre, hvor jeg sku føde osv) og tilbød både udvendig og indvendig scanning. Jeg vil klart anbefale stedet til andre, ikke mindst fordi det er i stueplan og når først man har fået en stor mave, så er det ikke sjovt at skulle gå op til 3.sal som man skal andre steder

Sarah

 

Lea har været med os på en fantastisk rejse

Min mand og jeg har gået i et privat forløb hos jordemoder Lea Toft fra Jordemoderhuset, og Lea har været med os på en fantastisk rejse. Jeg var en ældre førstegangsfødende, og oprindeligt var vores valg af Jordemoderhuset begrundet i den fleksibilitet, som stedet tilbyder. Vi ville gerne begge to kunne deltage i konsultationerne, og hos Jordemoderhuset var det muligt at få tider, som passede ind i vores hverdag. På grund af de fleksible åbningstider og kompetente jordemoderteam valgte vi også at gennemføre de scanninger, som normalt foregår i offentligt regi (nakkefoldsscanningen i uge 12 og misdannelsesscanningen i uge 20), hos Jordemoderhuset.

 

I skrivende stund er det nogle måneder siden fødslen, og set i bakspejlet er fleksibiliteten i virkeligheden den mindste af de mange fordele, der er ved at vælge et privat forløb. Det vigtigste for os har været den store grad af tryghed hele vejen igennem, hvor vi kunne ringe til Lea nærmest dag og nat. Lea viste os en helt særlig grad af omsorg og indlevelse, da det blev klart, at der ville blive tale om en kompliceret fødsel. Lea stod som det faste bindeled i dialogen med fødestedet, hun deltog i nogle svære samtaler med hospitalet, talte alt grundigt igennem med os efterfølgende og besøgte os under indlæggelsen bevæbnet med masser af opmuntrende ord og praktiske råd. I en hospitalsverden, hvor personalet har travlt og løber stærkt, er jeg dybt taknemmelig for Lea, som havde tid og overskud til at hjælpe os igennem den første svære tid. Lea er meget ansvarsfuld og føler et stort ansvar overfor hendes fødende, og vi har meget stor tillid til hende både på det jordemoderfaglige og menneskelige plan. I dag tænker vi tilbage på fødslen som den gode oplevelse, det endte med at blive, og vi tænker på Lea som en varm ven af vores lille familie.

M.R.

 

“Jeg fødte den 22. maj en sund og velskab pige, og jeg har været så glad for Jordemoderhusets tilbud.

Inden fødslen fulgte jeg kurset i fødselsforberedelse med yoga og mindfulness. Med 5 kursusgange var det et overskueligt forløb, som havde en perfekt blanding af noget fysisk, brugbare informationer samt mulighed for at stille spørgsmål og dele mine overvejelser med andre gravide. Efter dette kursus valgte jeg at fortsætte med gravidyoga hos Ida, hvilket jeg også var meget glad for. Jeg fik holdt kroppen i gang, fik gode tips til fødslen, og de værste skavanker blev holdt fra døren. Jeg føler også, at yogaen hjalp min krop til hurtigt at blive sig selv igen efter graviditet og fødsel.

Set i bakspejlet er jeg overbevist om, at den tid jeg har brugt i Jordemoderhuset har været rigtig godt givet ud. Jeg mindes min fødsel som en overvældende, kraftfuld og meget smuk oplevelse (og sådan har jeg haft det siden den 23. maj). Det hjalp mig, at jeg vidste, hvad der skulle ske, og jeg kunne håndtere at det ikke forløb helt som jeg havde forestillet mig. Derudover havde jeg fået opbygget en stærk tillid til, at min krop godt kunne finde ud af at føde og at det hele nok skulle gå. Denne følelse var guld værd, da det hele gik løs.

Så jeg siger pænt tak for denne gang. Jeg vender måske tilbage når vi skal have nummer 2.

De bedste hilsner Kristine”

 

I blev anbefalet af en veninde som var rigitg glad for jeres fødselsforberedelse for par og efter at jeg have kigget på jeres side og tilbud mange gange, besluttede vi os for den store pakke “Kendt Jordemoder”. Jeg er oprindeligt fra Tyskland, hvor det er helt normalt at man har sin egen jordemoder som ledsager den gravide kvinde igennem hele graviditeten. Derfor følte jeg mig meget mere tryg med denne mulighed som Jordemoderhuset tilbyder end med hvad det offentlige danske system tilbyder.

 

Efter vores første samtale med Lea vidste jeg at det var helt sikkert den rigtige beslutning! Lea var fra starten meget direkte og sagde tingene som de var – og det havde jeg, som førstegangsfødende, brug for. Hun tog mine bekymringer alvorligt og vi snakkede om det, ligesom veninder over en kop kaffe. Derudover kunne jeg altid ringe til hende, når der var noget jeg var usikker på. Dette galt også efter fødselen, hvor jeg vidste at hun var der for mig. Det brugte jeg flere gange, især da nogle ammeproblemer dukkede op. Jeg følte mig altid tryg og velkommen og sidst, men ikke mindst, i gode, professionelle hænder.

 

Lea har, som hun altid sagde, en Hippie-agtig tilgang til graviditet og fødsel. Det åbende mine øjne for at hvad der var muligt, hvilken rolle naturen har og at det faktisk er min krop og min baby, at jeg kan bestemme hvordan fødslen skal foregå (og ikke hospitalet). Det er jeg rigtig taknemmlig for og er en af grundene til hvorfor jeg havde sådan en fantastisk fødsel.

 

Jeg var faktisk så glad for Jordemoderhuset at jeg startede på Pilates og Motionsholdet med Elsebeth og på Yogaholdet med Pernille senere i graviditeten. Alle tre hold var supergode! Musklerne blev styrket, vi arbejdede meget med vores bækkenbund og åndedræt, så jeg følte mig klar til fødselen. Underviserene var altid i godt humør og meget forstående med en hjælpende hånd – også når man ikke kunne komme op igen 😉

 

Jeg glæder mig allerede til min næste graviditet og jeg er sikker på at jeg vil udnytte tilbuddet i Jordemoderhuset igen – med scanninger til! 🙂

 

Mange mange tak for en mega god oplevelse!

Nicole og Rolf med Benjamin, født d. 25. Juni 2013