Efterfødselssamtale

snak

I følge Sundhedsstyrelsens retningslinier, bør fødestedet tilbyde den nybagte familie en efterfødselssamtale, som udgangspunkt med den jordemoder, der tog imod deres barn.

 

Alligevel er det sjældent, at den nybagte familie får en sådan efterfødselssamtale. Enten fordi det simpelthen ikke er blevet tilbudt på fødestedet, eller fordi tilbuddet er druknet i den information, man får som nybagt familie.

 

Dog oplever mange, at der efterfølgende opstår et behov for at tale om fødselsforløbet. Således at den enkelte nybagte mor eller par, får bearbejdet deres oplevelser, tanker eller bekymringer.

 

Efterfødselssamtaler er ikke udelukkende tiltænkt kvinder eller par, med en lang kompliceret fødsel. Også i de forløb, der fra fagpersoners synsvinkel opfattes som normale og ukomplice- rede, kan der være ting der er behov for at tale om.

 

Efterfødselssamtalen er også et oplagt udgangspunkt til, at få rådgivning omkring en evt. senere graviditet og fødsel.

 

Jordemoderhuset tilbyder derfor efterfødselssamtaler, som tager udgangspunkt i den enkeltes families oplevelser i forbindelse med graviditet og fødsel.

 

Derudover er det vigtigt at, vi får talt om eventuelle gener fra bristninger, om genoptagelse af samliv, evt. prævention, bækken- bundstræning og inkontinens.

 

For at vi sammen kan afklare de spørgsmål der naturligt opstår efter fødslen, er det vigtigt at I inden samtalen, sender jeres kopi af fødejournalen.

 

Dette betyder at vi får mulighed for at forberede os, således at I når samtalen er slut, forhåbentlig føler jer godt informeret og har fået snakket om det, der for jer var vigtigt.

 

Samtalen varer ca. 1 time.

 

Pris: 750 kr.

 

MEDLEM AF SYGEFORSIKRING DANMARK?

Vær opmærksom på at du kan få 30 % af dine omkostninger ved efterfødselssamtaler med privat jordemoder refunderet, hvis du er medlem af sygeforsikring danmark.

 

Læs mere her

 

Har I spørgsmål til ovenstående tilbud er I velkomne til at kontakte os pr. telefon eller mail.

Meld dig til vores nyhedsbrev.