fbpx

Fysioterapeutisk behandling efter fødsel

RECTUS DIASTASE:

Delte mavemuskler (Rectus Diastase) er en normal fysiologisk tilstand der ofte optræder i forbindelse med graviditet. I graviditeten vokser livmoderen og i den forbindelse rykker de lange mavemuskler sig til siderne, således at der skabes plads til den voksende graviditet. 

For mange kvinder samles disse muskler af sig selv i ugerne og månederne efter fødslen, men for en gruppe kvinder samles musklerne ikke af sig selv, men en række potentielle gener til følge.

Sådan foregår det

Du bestiller tid til en forundersøgelse. Her vil vores fysioterapeut, der er specialudannet i at diagnosticere og behandle delte mavemuskler, vurdere, OM du har dette eller ej.

Hvis du har delte mavemuskler, vurderes det HVOR stor denne er, og hvilke behandlings/ træningsprogram, der giver mening at opstarte.

Pris: 750,- / 60 minutter

Opfølgende behandlinger:

HVIS du er blevet diagnostiseret med delte mavemuskler, iværksætter vi et træningsprogram til dette. Dette program er altid baseret på dine individuelle behov og kan derfor variere. Der er også forskel på om du primært vil stå for hjemmetræningen selv eller om du ønsker løbende supervision/ vejleding og vurdering af hvordan dine delte mavemuskler samler sig.

 

Alt efter graden af de delte mavemuskler skal man regne med 2-6 behandlinger i et forløb over 3-9 mdr.

PRIS: 500,-/ 30 min

Smerter/ spændinger

Hvis du døjer med smerter og/ eller spændinger efter fødslen, kan disse afhjælpes ved fysioterpeutisk behandling. Disse smerter omfatter typisk nedenstående, men kan også være lokaliseret andre steder.

Sådan foregår det

Du bestiller tid til en behandling. Du kan evt. notere i kommentarfeltet hvad din problematik handler om. Til undersøgelsen vil vores fysioterapeut have en samtale med dig og en undersøgelse af din problematik. Behandlingen består oftest af en blanding af manuel terapi og øvelser du får med hjem. Vi anvender et journalsystem der gør at du modtager øvelserne på papir, således at du kan anvende dem derhjemme.

Pris: 750,- / 60 minutter

Underlivstjek

Efter fødslen (hvad enten den er foregået vaginalt eller ved kejsersnit) oplever mange kvinder  at de enten ønsker et “tjek” af deres underliv. Enten fordi de oplever gener eller mere bare som et tjek af at alt er som det skal være.

Nedenstående er eksempler på sympromer/ gener man kan have efter fødslen.

Sådan foregår det

Du bestller tid til en behandling. Skriv evt i kommentarfeltet hvad det drejer sig om (symptomer mm). Undersøgelsen består af en samtale og en gynækologisk undersøgelse. Efter undersøgelsen bliver du instrueret i øvelser du kan lave derhjemme. Du modtager disse øvelser i papirform, som du kan tage med hjem. Ved visse problematikker kan det være nødvendigt med en opfølgende behandling.

Pris: 750,- / 60 minutter

Har du spørgsmål?

Har du nogle spørgsmål til behandlingen, er du velkommen til at kontakte os pr. telefon eller mail. 

Mail: mail@jordemoderhuset.com

Tlf: 3333 7111