fbpx

Nakkefoldsscanning

Nakkefoldsscanning

Nakkefoldsscanning er en risikovurdering af sandsynligheden for at få et barn med Downs Syndrom.

Ved en nakkefoldsscanning udregnes denne risiko med udgangspunkt i den gravides alder og tykkelsen på barnets nakkefold, set ved scanning.

Der ses også efter andre tegn på Downs Syndrom, herunder om der er næseben.

Ved at kombinere nakkefoldsscanningen med en blodprøve (double test) fra moderen, undersøges for forskellige markører, som giver en mere præcis vurdering af risiko, end ved en scanning alene.

I Jordemoderhusets scanningsklinik kan du vælge en nakkefoldsscanning både med og uden blodprøven.

Vælger du både at blive scannet og få taget doubletest, foretages scanningen altid først og herefter blodprøven på samme dag. Efter scanningen får du en foreløbig risikovurdering, der korrigeres endeligt, når svaret på blodprøven foreligger.

Derfor kan scanningen MED blodprøven kun bookes telefonisk, da vi skal have en på arbejde til at tage blodprøven.

Vi samarbejder med Region Hovedstadens elektive laboratorium og du kan forvente svar på din blodprøve inden 5 dage. Efter aftale med Jordemoderhusets scanningsklinik kan du få dit svar pr. telefon eller kun pr. e-mail. Uanset hvad sendes svaret altid på e-mail.

Nakkefoldsscanninger kan udelukkende udføres af certificerede sonografer.

Det praktiske: 

PRIS: 1.800 kr. / 30 minutter (med blodprøve)
Blodprøve tages enten før eller efter scanning. 

PRIS: 1.200 kr. / 30 minutter (uden blodprøve)

OBS: ved tvillinger afsættes 2 × 30 - Min. pris: 2.050 kr.

Har du spørgsmål?

Har du nogle spørgsmål til behandlingen, er du velkommen til at kontakte os pr. telefon eller mail. 

Mail: mail@jordemoderhuset.com

Tlf: 3333 7111

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Under hver scanningstype kan du se, hvilke uger det er ideelt at foretage diverse scanninger. Du er altid velkommen til at ringe til os og høre nærmere om det ideelle tidspunkt for en given scanning.

 

Vi har et skønt og stort scanningslokale, som kan rumme op til 6 pårørende.
Børn er selvfølgelig mere end velkomne. Dog vil helt små børn (under 5 år) ofte ikke kunne fatsholde koncentrationen særlig længe.

Scanning foretages ved hjælp af ultralydsbølger. Signalet bliver ikke altid lige så skarpt, når det skal igennem “polstring”. Vi er selvfølgelig interesserede i at ALLE de gravide, der kommer hos os får de bedste billeder med hjem. Alle klinikkens scanningsjordemødre er meget erfarne og vi gør, hvad vi kan for at sikre den bedste billedkvalitet.

Det gør for os ingen forskel, om blæren er fyldt eller ej.

Alle vores sonografer taler flydende engelsk og er vant til at fortælle om scanningsbillederne på engelsk.

Det er ikke altid, at den lille er med på at ligge på en måde, så det er muligt for os at se kønnet. Hvis det sker, booker vi en ny tid – uden beregning.

Vores sonografer er alle erfarne til at skelne mellem den sunde og raske graviditet og der, hvor der er afvigelser. Det er vores pligt at henvise til yderligere undersøgelser på et hospital, hvis vi finder noget der skal undersøges nærmere.

Fantastisk behandling! Medarbejderne er altid så imødekomne og man føler sig virkelig tilpas og hjemme! Har været der 2 gange under graviditeten, hos Vibeke, og hun er fantastisk engageret og dedikeret til sit arbejdet!!! Man føler sig virkelig tryg!

Vi giver altid 20 %
på første scanning

Scanningspakker hos Jordemoderhuset

Hos Jordemoderhuset tilbyder vi 2 scanningspakker, som alle indeholder:
– tidlig scanning / tryghedsscanning 
– 1 kønsscanning 
– 1 stor 3D/4D scanning