fbpx

Post Partum Kit

Sammensat af jordemødre til nye mødre

Gravide forbedereder sig på forskellig vis til fødslen. Ofte er hospitalstasken pakket med tøj til barnet, og der er købt både tøj og legetøj til baby. 

Når din baby er ankommet, er tiden efter sandsynligvis præget af store følelser, både gode og overvældende. Du har formentlig forsøgt at forberede dig mentalt på amning, bleskift og søvnløse nætter.

Men måske nåede du ikke at overveje, hvordan du også har brug for at passe dig selv i ugerne efter fødslen.

Vi har talt med mange kvinder, om, hvad de følte sig mindst forberedt på, efter fødslen af deres barn. Og vores erfaring er, at de færreste har tænkt en masse på, hvordan de bedst passer på sig selv efter fødslen. 

Måske er det fordi, ingen ærligt taler om, hvordan det virkelig er, når babyen er kommet. Måske fordi vi er så fokuserede på vores lille nye barn og oplever, at der er rigeligt at se til, at vi glemmer at passe på os selv i ugerne efter fødslen.

De uger, hvor nye mødre f.eks. kan opleve kraftig blødning, smerter fra perineum og ømme brystvorter.

Måske er forklaringen, at det er uglamourøst at lave en post partum liste.

For den er hverken smuk, fyldt at lækre farver og ej heller noget, de fleste kvinder ved så meget om, men det er SÅ VIGTIGT!

I et forsøg på at ændre dette, og lette overgangen til moderskabet har vi lavet et postpartum kit, til slutningen af graviditeten og nye mødre.

Det indeholder Post Partum Kittet

LIDOCAIN SALVE:

Lokalbedøvelse i form af en kølende gel kan lindre perineal smerte efter fødslen væsentligt. Benyt den hver gang du har været på toilettet og efterfølgende har skyllet dig. Dup det forsigtigt på og brug det flittigt de første dage inden du går i gang med Witch Hazel, Perineum Bath(SitZ Bath) og St. Johns Wort Oil.

Witch hazel spray :

Denne spray er en beroligende urteblanding til pleje af mellemkødet efter fødslen. Witch Hazel bruges traditionelt til at lindre ubehag efter fødslen. Den lindrer hævelse og ømhed samt virker sammentrækkende (og er inflammationshæmmende) Sprayes direkte på efter fødsel (når huden er overfladehelet (ca. 2-3 dage). Du vil opnå den lindring du har brug for, på en “lettere” måde, når du ikke har tid til at lave et Sitz bath. Den kan også anvendes i “is-bind”.

Perineum Bath Salt:

Et sitz-bad er et lille “kar” med varmt eller koldt vand, der sidder over toilettet, som tilsættes en lindrende urteblanding. Når du sidder i et varmt sitzbad med en blanding af salt og urter, i tyve minutter, fremmer det cirkulation og fremmer derved helingen. (Sit bath balje medfølge IKKE - skal købes seperat)

Vejbred Salve:

Den helt perfekte salve til massage af perineum(mellemkødet), før fødsel. Lindrer og plejer brystvorter, der er ømme og evt revnede, i forbindelse med opstart af amning. Meget effektiv til røde babynumser.

St. Johns Wort Oil:

St.Johns Wort, også kaldet perikon, er en velkendt helende urt, der traditionelt er anvendt til pleje af perineum efter fødslen. Duppes på med fingrene flere gange daglig (når huden er overfladehelet(ca 2-3 dage), i løbet af de første uger, kan du med god effekt, langsomt begynde at lave en forsigtig “massage” når du påfører olien. Lindre store gravide maver ,der klør sidst i graviditeten. Perfekt til pleje af ar efter kejsersnit. Olien er desuden velegnet til babymassage.

Kølende Bind:

Når du har født vaginalt er det normalt at briste i skeden, mellemkødet og kønslæberne.Det er derfor normalt at være hævet og have ondt efter at have født. Et isbind lindrer smerten og hævelsen, nøjagtig som vi er vant til at lægge noget koldt fra fryseren på fx benet hvis vi er faldet, hjælper det med et isbind når vi har født.

Efterfødselsbind:

Disse bløde bind, der også har en god størrelse er de helt rigtige, til de første dage efter fødslen. Efter fødslen er din livmoder “tom”, det der har været din babys hjem de sidste ni måneder, skal genfinde sin størrelse og moderkagen har efterladt et område som bløder, du vil derfor opleve en vaginal blødning i en lang periode. Du skal forvente en kraftig blødning, i tre til ti dage,efterfulgt af pletblødning i yderligere fire til seks uger. I løbet af denne tid skal du udelukkende bruge hygiejnebind.

Læbepomade:

Både under fødslen og efter, kan læberne føles meget tørre og sprukne.

Skylleflasken:

Du fylder flasken med lunt (ikke koldt eller varmt) vand fra hanen og klem den forsigtigt for at frigive en vandstrøm over dit mellemkød, mens du tisser , benyt flasken ved hvert toiletbesøg Strømmen af varmt vand hjælper med at gøre det mere behageligt at tisse og renser forsigtigt området for at forhindre infektion.

MOMKIND efterfødselstrusse

Sygehusets gaze trusser er i en stor størrelse, men ikke helt behagelige. At få nogle gode trusser, der ikke har et ubehageligt stramt bånd, kan virkelig gøre en forskel og tiden efter fødselen meget lettere og mere behagelig.

AMMETE:

Fantastisk ammete fra MOtherly. Sprængtfyldt med gode og effektive ingredienser til at stimulere mælkeproduktionen.

Ammeindlæg:

Ammeindlæg er nødvendigt at have i huset, når mælken er løbet til. Det er ofte sådan at når du ammer på det ene bryst, løber det andet bryst også. Samtidig vil du opleve at nedløbsrefleksen kan blive udløst når dit børn sover en lang lur, hvis der græder osv.. Oopsy ammeindlæg har en god absorberende kerne, der hurtigt suger mælken og beskytter tøjet mod pletter. De er velegnet til både dag og nat, pga. den høje absorberingsevne på op til 2 dl. De er tynde og har en fin pasform.

MOMKIND kejsersnitstrussen

Kejsersnittrusserne er udviklet med fokus på, hvordan du kommer dig efter en kejsersnitfødsel.