fbpx

Fødsels-
forberedelse

Fødselsforberedelse

Efter at have eksisteret i snart 13 år, ved vi et eller andet om fødselsforberedelse. Vi har undervist hundredevis af kvinder og par i årenes løb.

Ved at vælge et fødselsforberedelseskursus hos Jordemoderhuset, får du et kursus der er konkret, med fokus mentale strategier og en aktiv fødsel. Et kursus, der styrker din tillid og accept af fødslen og hjælper til at holde fokus. Inkluderet i kurset er Jordemoderhusets egne lydfiler med åndedrætsteknikker og afspænding, samt vores eget fødselsforberedelsesmateriale.

Vi glæder os til at se dig.

FÅ 50% TILSKUD, HVIS DU ER MEDLEM AF SYGEFORSIKRING DANMARK

 

Fødselsforberedelse uden hokus pokus

Vi var til fødselsforberedelse som en del af vores forløb hos privat jordemoder i Jordemoderhuset. Indrømmet jeg eller vi var begge lidt skeptisk omkring en "7 timers forestilling", og var begge nok lidt skræmt af, hvad man har set på TV - men det blev gjort til skamme!

Vi startede med at møde ind i en hyggelig lille klinik med snacks og croissanter og en generel god og imødekommende stemning.

Birgitte, som vi blev undervist af, var en stjerne - og kom rundt om alt det, vi som par havde behov for, selv om vi altså var 5 par i alt.

Vi kunne stille spørgsmål og komme med kommentarer undervejs - og både mors og fars bekymringer blev vendt, så der var plads til alle.

Næste del af kurset var 2 timers praktiske øvelser med vejrtrækning, ve-kontrol, fødestillinger mm. var også virkelig godt - og underviser (Ida) skar virkelig ind til benet, således vi kun fik den nødvendige information omkring øvelser, vejrtrækning mm. og ikke et overload af information.

Vigtigst af alt følte vi os begge to meget bedre klædt på til at håndtere fødslen (uanset vaginalt eller KS), og vi føler begge at vi har fået fyldt værktøjskassen med redskaber til at tackle bekymringer og "pressede" situationer, som kan opstå både inden og under fødslen.

PS: Vi har allerede aflyst fødselsforberedelse i offentlig regi.

Min kæreste og jeg deltog i fødselsforberedelses kurset i marts måned. Jeg ønskede egentlig en hjemmefødsel, men vi havde besluttet os for at føde på hospitalet, da Marcus var mest tryg ved dette.

Efter kurset med jordemoder Julie, blev vi så trygge ved fødslen, at Marcus virkelig gerne ville have en hjemmefødsel alligevel.

I april måned blev vores datter født hjemme i vores sofa, og det var en fantastisk oplevelse. Fødslen gik helt perfekt, og der var den dejligste ro hele vejen igennem både for Marcus og jeg.

Vi er SÅ glade for, at vi valgte at tage med til fødselsforberedelse, og vi er helt sikre på, at det har været med til at gøre vores hjemmefødsel til en skøn oplevelse, da vi følte os godt klædt på, trygge og med gode øvelser vi kunne bruge undervejs.

Jeg har efterfølgende også modtaget ammehjælp hos jordemoder Julie, og det var bare så rart at blive hørt og det var så trygt, da jeg allerede kendte Julie fra fødselsforberedelsen.