fbpx

Efterfødselssamtale

Efterfødsels-
samtale

Ifølge Sundhedsstyrelsens retningslinjer bør fødestedet tilbyde den nybagte familie en efterfødselssamtale. I udgangspunktet med den jordemoder, der tog imod barnet.

Alligevel sker det sjældent, at den nybagte familie får en sådan efterfødselssamtale. 

Enten fordi det simpelthen ikke er blevet tilbudt på fødestedet, eller fordi tilbuddet er druknet i den information, man får som nybagt familie.

Dog oplever mange, at der efterfølgende opstår et behov for at tale om fødselsforløbet. Det kan hjælpe den nybagte mor eller det nybagte par til at få bearbejdet deres oplevelser, tanker eller bekymringer.

Efterfødselssamtaler er ikke udelukkende tiltænkt kvinder eller par med en lang kompliceret fødsel.

Selv i de forløb, der fra fagpersoners synsvinkel opfattes som normale og ukomplicerede, kan der være ting, der er behov for at tale om.

Efterfødselssamtalen er også et oplagt udgangspunkt til at få rådgivning omkring en evt. senere graviditet og fødsel.

Jordemoderhuset tilbyder derfor efterfødselssamtaler, som tager udgangspunkt i den enkeltes families oplevelser i forbindelse med graviditet og fødsel.

Vi får bl.a. talt om eventuelle gener fra bristninger, om genoptagelse af samliv, evt. prævention, bækken- bundstræning og inkontinens.

For at vi sammen kan afklare de spørgsmål, der naturligt opstår efter fødslen, er det vigtigt at, I inden samtalen, sender jeres kopi af fødejournalen. 

Dette betyder, at vi får mulighed for at forberede os, således at I når samtalen er slut, forhåbentlig føler jer godt informeret og har fået snakket om det, der for jer var vigtigt.

Pris: 1.500 kr. / 2 timer