fbpx

Gæstebog

Gæstebog

Fødselsforberedelse uden hokus pokus

Vi var til fødselsforberedelse som en del af vores forløb hos privat jordemoder i Jordemoderhuset. Indrømmet jeg eller vi var begge lidt skeptisk omkring en "7 timers forestilling", og var begge nok lidt skræmt af, hvad man har set på TV - men det blev gjort til skamme!

Vi startede med at møde ind i en hyggelig lille klinik med snacks og croissanter og en generel god og imødekommende stemning.

Birgitte, som vi blev undervist af, var en stjerne - og kom rundt om alt det, vi som par havde behov for, selv om vi altså var 5 par i alt.

Vi kunne stille spørgsmål og komme med kommentarer undervejs - og både mors og fars bekymringer blev vendt, så der var plads til alle.

Næste del af kurset var 2 timers praktiske øvelser med vejrtrækning, ve-kontrol, fødestillinger mm. var også virkelig godt - og underviser (Ida) skar virkelig ind til benet, således vi kun fik den nødvendige information omkring øvelser, vejrtrækning mm. og ikke et overload af information.

Vigtigst af alt følte vi os begge to meget bedre klædt på til at håndtere fødslen (uanset vaginalt eller KS), og vi føler begge at vi har fået fyldt værktøjskassen med redskaber til at tackle bekymringer og "pressede" situationer, som kan opstå både inden og under fødslen.

PS: Vi har allerede aflyst fødselsforberedelse i offentlig regi.

Jeg er meget glad for mit forløb hos Jordemorhuset, har fået fertilitetsakupunktur, hvilket har været godt for både min krop og sind, og førte også til at blive gravid. Så tog derfor også til tidlig scanning hos dem i uge 8 i min graviditet. Desværre måtte jordemoderen som scannede os fortælle at der ikke var noget at se i min livmoder, og at hun derfor måtte opfordre til at blive undersøgt for graviditet uden for livmoderen, hvilket hun gjorde på en rolig og virkelig kærlig måde. Da vi kom ud tilbød receptionisten at kontakte hospitalet for videre undersøgelser, hvilket var en kæmpe hjælp i en svær situation. Så det er en stor anbefaling fra mig.

Jeg kan varmt anbefale jordemoderhuset, Rikke har været en fantastisk jordemoder Hun har anbefalet modningsakupunktur og akupunktur mod væske i kroppen da det har plaget mig en del i tredje trimester, det har været så dejlig afslappende og god en oplevelse hver evig eneste gang.

Rikke har hver gang modtaget mig med smil og højt humør, derudover har hun målt mit blodtryk og mærket på maven samt skønnet barnets størrelse fra gang til gang. Derudover har jeg også fået en omgang graviditets massage, det var super dejligt og afslappende at modtage sidst i min graviditet. Mine varmeste anbefalinger til jordemoderhuset hvis du står og er gravid, der er altid en god og tryg stemning, personalet har alle dage taget godt imod mig med ro og god energi. Jeg vil klart vælge at bruge jordemoderhuset i min næste graviditet!

Kære Jordemoderhuset, jeg fik en hindeløsning ved Lea i fredags, og og ville bare sige tak for en god, tryg og effektiv behandling - jeg fik nemlig små-begyndende veer om aftenen, vandafgang 00.45 og ankomst af min søn kl 08.48 🙂 Som førstegangsfødende har behandlingerne hos jer givet mig så meget ro og tryghed i de her uger, hvor jeg gik over, og jeg føler bestemt, at behandlingerne+samtalerne med jer har givet mig en ro, som kroppen har haft brug for, for at gå naturligt i gang. Så jeg ville bare lige sige tak! I har mine bedste anbefalinger og jeg kommer bestemt igen, hvis det skulle blive nødvendigt en anden gang 🙂

Det var en fantastisk oplevelse fra det øjeblik vi trådte ind ad døren - man får altid en varm velkomst. Man er i venlige og kompetente jordemoderhænder, der hjælper dig med at fejre din graviditet og få ro i maven. Derudover var vi også i fødselsforberedelse - det var sjovt og læreligt at møde andre mødre, og yogadelen var også fantastisk for kroppen. Derudover prøvede jeg akupunkt, som var det vildeste jeg nogensinde har prøvet. Jeg har aldrig følt mig mere afslappet i mit hævede og ømme korpus. 10/10 would recommend to a friend.

Dejligt sted at gå til fødselsforberedelse. De er søde og omsorgsfulde, og kombination af først yoga og så jordemoder-lektion fungerede rigtig godt for mig. Jeg mærkede min krop først og dernæst var mit hoved klar til at tage information ind. Varmeste anbefaling herfra.

Tusind tak for den gode online fødselsforberedelse vi havde. Nu er den lille baby-Frida kommet til verden, så derfor får I som lovet en update fra os.

Fødslen gik rigtig godt og vi var omgivet af lutter gode mennesker på Herlev. Vandet gik kl. 05 og Frida var ude kl. 18:14 d. 18 februar. Vi kom til kontrol på Herlev kl. 08 og blev derefter sendt hjem igen. Da veerne havde taget godt til herhjemme kom vi tilbage på sygehuset kl. 14:30 og så gik det ellers hurtigt derfra. Så hurtigt at Daniella hverken nåede lavement eller smertestillende, udover lattergas. Det til trods klarede hun det skide godt og fik meget ros af jordemødrene.

Kl. 18:14 kom en god stor pige til verden på 3905 gram og 51 cm. Hun ammede lige med det samme og alt er gået super fint med hende her efterfølgende. Hun er sej og stærk.

Vi var indlagt i 3 dage da Daniella fik en 3. Grads bristning. 3B, kaldte de det vidst. Derefter kom vi hjem og alt er sidenhen gået rigtig godt.

Tusind tak for den gode forberedelse, endnu engang. En stor del af vores ro og forberedelse kom fra samtalen med dig. Den klædte os godt på.

Alt godt til dig og jer. Vi har generelt været rigtig glade for at komme hos jer de 3 gange det er blevet til. Vi kommer helt sikkert igen hvis endnu en baby skulle byde sig.

Kæreste A-hold Kæmpe stort tak for jeres hjælp, optimisme og virkeligt høje service og kvalitetsniveau 👏🏼 Er ikke et sekund i tvivl om, at jeres kyndige hænder på min krop (modningsakupunktur og hindeløsning) har sat godt gang i modning og siden fødsel d. 20.02.22. Derfor sig gerne hej til Alberte. 4560 gram og 55 lang.. Det endte i 14 timers hårdt arbejde enten fordi hun var stjernekigger eller ganske enkelt havde svært ved st trænge helt ned i mit bækken grundet hendes fine størrelse ❤️vi har det alle godt efter en naturlig fødsel og nyder blot vores nye tilværelse.

Kære jordemoderhuset. Med vores datter fra 18, kom vi til jer til en tidlig scanning. Vi følte os i så trygge hænder og valgte derefter at nakkefoldsscanningen også skulle foretages hos jer. Derefter tryghedssamtale med jordmoder Emilie, og en god gravidmassage. Med vores søn fra 20, kom vi også til tidlig scanning og senere til tryghedsscanning. Nu, med vores 3. Barn, var vi af geografiske grunde, nødt til at få foretaget en tidlig scanning i Kolding. Skuffende oplevelse.

Efter det, sagde min mand at han savnede jordemoderhuset! Jeg kunne kun give ham ret. Derfor valgte vi at få foretaget nakkefoldsscanningen af vores 3. Barn hos jer mellem jul og nytår og det var simpelthen ligesom at komme hjem. Det var så trygt og dejligt og vi var SÅ taknemmelig for at vi tog turen, at i havde tid og overskud som i altid har! Og at vi brugte pengene på det. De varmeste anbefalinger herfra. Af hjertet tak for jer!

Hejsa Jeg skylder Louise en update;-) nu sender jeg den her og håber I vil give den videre til hende. Jeg var til kropsterapi hos Louise d. 3. maj for at blive klar til fødslen af vores 3. barn. Den 4. maj gik jeg op på Riget og bad dem løsne hinder (jeg havde forhøjet levertal og tal og skulle senest sættes igang d. 7. maj). Det satte desværre ikke gang i fødslen, men to jordmoderstuderende stod klar, og da det var perfekt med en ukompliceret tredjegangsfødende til dem, så de spurgte om de skulle give mig en fødestue og tage vandet. Det var jeg helt med på. Halvanden time efter de havde taget vandet og efter 2 minutters presseveer var lille Krusemynte kommet ud. Så det lykkedes at få hende ud inden storesøsters fødselsdag 6. maj;-) en stor tak til Louise for hjælpen.

Kære Jordemoderhuset Tusind tak til jer og især søde Julie, der gav mig akupunktur, hindeløsning og hjælp til at få min datter dybt ned i bækkenet frem til min igangsættelse i sidste uge. Med hendes hjælp var jeg allerede 3 cm åben inden igangsættelsen, så jordemoderen blot kunne tage vandet – 4 timer senere havde jeg født nemt og hurtigt. Jeg brugte det meste af min fødsel på at lave 8-taller på en bold, som Julie havde lært mig. Julie fik for øvrigt også ret i vægten – min datter var slet ikke så stor som estimeret. Hun vejede 3500.

Hej Julie og Ida Først og fremmest tusind tak for et rigtig godt fødselsforberedelsesforløb. Jeg har fra starten af forsøgt at lukke af for google og hos jer oplevede jeg at få en ro, samtidig med at føle mig forberedt på fødslen. Jeg synes det fungerede super godt med blandingen af yoga/mindfulness og teori og gennemgangen af de forskellige faser. Vi var tilmeldt hjemmefødsel og jeres forløb fik mig til at føle mig godt forberedt og overbevidst om at vi havde truffet det helt rigtige valg for os.

Vi er SÅ glade for at vi tog dette kursus! Indholdet er super relevant og konkret. Det fungerer rigtig godt med en praktisk øvelsesdel samt en mere dybdegående del med gennemgang af hele fødslen, og hvad der sker hvornår. Da vandet gik blot en uge efter vi havde haft kurset, var vi helt rolige, også selv om vi kun var 35+1 henne, fordi vi vidste hvad vi skulle i gang med. De praktiske øvelser hjalp os godt igennem de forskellige faser, og fødslen endte godt med at vores lille nye og sunde pige kom til verden. Vi har for længst anbefalet kurset til andre kommende forældre vi kender.Vh. Mikkel

Hej Rikke – Man må sige at du fik sat skub i det. Veerne startede kl 1530 (jeg tog fra dig kl 14 d 3/1). Vandet gik kl 2045 derhjemme og vores dreng var født kl 2207 på Hvidovre. Så en super hurtig fødsel uden komplikationer! Tusind tak for hjælpen 🙂

Lea har været med os på en fantastisk rejse Min mand og jeg har gået i et privat forløb hos jordemoder Lea Toft fra Jordemoderhuset, og Lea har været med os på en fantastisk rejse.

Jeg var en ældre førstegangsfødende, og oprindeligt var vores valg af Jordemoderhuset begrundet i den fleksibilitet, som stedet tilbyder. Vi ville gerne begge to kunne deltage i konsultationerne, og hos Jordemoderhuset var det muligt at få tider, som passede ind i vores hverdag. På grund af de fleksible åbningstider og kompetente jordemoderteam valgte vi også at gennemføre de scanninger, som normalt foregår i offentligt regi (nakkefoldsscanningen i uge 12 og misdannelsesscanningen i uge 20), hos Jordemoderhuset.

I skrivende stund er det nogle måneder siden fødslen, og set i bakspejlet er fleksibiliteten i virkeligheden den mindste af de mange fordele, der er ved at vælge et privat forløb. Det vigtigste for os har været den store grad af tryghed hele vejen igennem, hvor vi kunne ringe til Lea nærmest dag og nat. Lea viste os en helt særlig grad af omsorg og indlevelse, da det blev klart, at der ville blive tale om en kompliceret fødsel. Lea stod som det faste bindeled i dialogen med fødestedet, hun deltog i nogle svære samtaler med hospitalet, talte alt grundigt igennem med os efterfølgende og besøgte os under indlæggelsen bevæbnet med masser af opmuntrende ord og praktiske råd.

I en hospitalsverden, hvor personalet har travlt og løber stærkt, er jeg dybt taknemmelig for Lea, som havde tid og overskud til at hjælpe os igennem den første svære tid. Lea er meget ansvarsfuld og føler et stort ansvar overfor hendes fødende, og vi har meget stor tillid til hende både på det jordemoderfaglige og menneskelige plan. I dag tænker vi tilbage på fødslen som den gode oplevelse, det endte med at blive, og vi tænker på Lea som en varm ven af vores lille familie.

Søde og positive Så snart min kæreste og jeg kom ind af døren blev vi mødt af en sød kvinde der sagde velkommen, fortalte hvor vi kunne hænge jakkerne, hvor toilettet var og sagde vi gerne måtte tage en kop kaffe.. Jordemoderen der scannede mig var rigtig sød. Hun spurgte interesseret ind til mig (mind 2 andre børns aldre, hvor jeg sku føde osv) og tilbød både udvendig og indvendig scanning. Jeg vil klart anbefale stedet til andre, ikke mindst fordi det er i stueplan og når først man har fået en stor mave, så er det ikke sjovt at skulle gå op til 3.sal som man skal andre steder

Jeg fødte den 22. maj en sund og velskab pige, og jeg har været så glad for Jordemoderhusets tilbud. Inden fødslen fulgte jeg kurset i fødselsforberedelse med yoga og mindfulness. Med 5 kursusgange var det et overskueligt forløb, som havde en perfekt blanding af noget fysisk, brugbare informationer samt mulighed for at stille spørgsmål og dele mine overvejelser med andre gravide. Efter dette kursus valgte jeg at fortsætte med gravidyoga hos Ida, hvilket jeg også var meget glad for. Jeg fik holdt kroppen i gang, fik gode tips til fødslen, og de værste skavanker blev holdt fra døren. Jeg føler også, at yogaen hjalp min krop til hurtigt at blive sig selv igen efter graviditet og fødsel.

Set i bakspejlet er jeg overbevist om, at den tid jeg har brugt i Jordemoderhuset har været rigtig godt givet ud. Jeg mindes min fødsel som en overvældende, kraftfuld og meget smuk oplevelse (og sådan har jeg haft det siden den 23. maj). Det hjalp mig, at jeg vidste, hvad der skulle ske, og jeg kunne håndtere at det ikke forløb helt som jeg havde forestillet mig. Derudover havde jeg fået opbygget en stærk tillid til, at min krop godt kunne finde ud af at føde og at det hele nok skulle gå. Denne følelse var guld værd, da det hele gik løs. Så jeg siger pænt tak for denne gang. Jeg vender måske tilbage når vi skal have nummer 2.

Forløbet med Ida og Julie var super godt – og ikke mindst en god kombination af yoga, mindfulness og en masse brugbare tips og information, om den kommende fødsel. Jeg føler mig mere tryg om hvad der kommer til at ske i forløbet og har nu kendskab til de forskellige termer, så man ikke er helt lost på fødegangen. Som tvillingegravid, kan jeg kun anbefale forløbet – specielt fordi at Julie tog sig tid til at forklare, hvad der var forskelligt med tvillinger ift. en normal graviditet/fødsel. Der er fokus på os som deltagere, og det betyder alt!

Kære jordemødre i Jordemoderhuset. Tirsdag d. 20/7 kom vores elskede baby til verdenen. Vi har igennem graviditeten gået til diverse scanninger (primært hos Vibeke); både tidlig scanning, tryghedsscanninger og 3D-scanninger. Vi fravalgte dog at kende kønnet, så det var en endnu større overraskelse og oplevelse, da min mand ved fødslen kunne erklære, at vi havde fået os en sund og rask lille søn, Hector, på 2820g og 48 cm. Vi sender hermed et billede af den lille skabning samt et par af 3D billederne, da vi selv synes, at der er lighed, det er helt fantastisk! Jeg har desuden igennem min graviditet gået til kropsterapi hos Louise, hvilket ligeså har været en rigtig positiv oplevelse! Rigtig mange tak for god service og behandling! Mvh Martin, Hector og Nadia

Hej til jer, Ida og Julie:) Jeg ville bare lige sige at her tirsdag aften, efter akupunktur ved middagstid, fik jeg veer kl. 20, som blev til mere i løbet af natten… Så vi tog på hospitalet ved 2 tiden og kl. 4.20 om morgenen kom vores anden lille dreng til verdenen, 3400g og 52cm og bare ren skønhed:-D Jeg syntes jeg havde rigtig god kontrol over veerne, og det gjorde ligesom ikke nær så ondt som sidst… desuden havde vi den sødeste, nærværende jordmoder og det var i det hele taget en rigtig god oplevelse (og heller ingen bristninger el. noget)! Så bare en stor tak til jer!! Hilsen Mira

Jeg vil bare lige sige TAK for jer! Tak for at være lige præcis de jordemødre jeg har brug for! Og et særligt tak til Vibeke, som jeg i dag var til tryghedsscanning hos (min femte scanning hos jer) og som altid giver i mig ro, tryghed og forståelse. TAK! Jeg ved slet ikke, hvad jeg skulle gøre uden jer ♥️ ♥️ Igen: TAK! I er virkelig GULD værd for mig og min graviditet.

Hej Jeg havde en scanning hos Vibeke i fredags (jeg havde min moar med). Inden scanningen var jeg pissebange og generelt urolig. Jeg har haft et par dårlige oplevelser tidligere. Jeg har brug for at fortælle jer – og naturligvis særligt Vibeke – at jeg har været et helt andet menneske, siden jeg var i hendes hænder fredag formiddag. Jeg følte virkelig, der lige var tid til at lytte på mig, jeg følte mig set og jeg følte, der var én, der så mig i øjnene og tog mig alvorligt. Det har været en kæmpe lettelse, og har virkelig gjort en stor forskel for mig. Tusind tak for det – jeg har lyst til at være gravid nu. Det havde jeg ikke før.

Vores lille dreng kom til verden i går kl 23.47. Min slimprop gik kl 7 om morgenen og omkring kl 10 startede veerne så småt – vi hyggede og slappede af med massage og masser af kram- Jeg brugte jeres vejrtrækning under hver ve både liggende og stående og det var helt fantastisk ✨ ⁣

Pga. jeres forberedelse var vi meget trygge og vidste lige præcis hvad vi skulle gøre – da vi kom ind på Hvidovre kl 21.00 var jeg udvidet 10 cm og ku gå i gang med at presse – jeg pressede både på hug og liggende på ryggen – jeg nåede derfor heller ikke noget medicinsk smertestillende eller andet smertestillende som også var ønsket – han endte med at blive taget med sugekop da han lå en smule skævt med hagen – en dejlig og hård fødsel på en og samme tid som jeg havde enorm ro i fordi vi var så forberedte takket være jer to!

Tusind tak for alt jeres hjælp – kærligst Rivkah, Daniel og baby Shai.

Jeg har for nyligt deltaget på fødselsforberedelses-kursuset hos Jordemorhuset, og det kan varmt anbefales. Kursusformen er helt genial.

Hver kursusgang er delt op i en teoretisk- og en praksisdel. Den teoretiske del varetages af en super sød, varm og dygtig jordemor, Julie, som gennemgår fødslens faser, så du bliver taget i hånden hele vejen.

Hun tager udgangspunkt i hver enkelt deltager, og ingen spørgsmål er dumme eller overflødige – heller ikke selvom man er andengangsfødende. Den praktiske del spiller sammen med den teoretiske, og for hver fase i fødslen er der fysiske øvelser, som kan hjælpe en igennem denne fase. Derudover er der fokus på åndedrættet, som personligt hjalp mig meget under min anden fødsel –bl.a.til at holde fokus på vejrtrækningen og ikke på at panikke over ve smerterne.

I den praktiske del kommer yogainstruktør, Ida, med gode øvelser, som man kan lave hjemme og under fødslen.

Alt i alt bliver man klædt super godt på til at møde sin fødslen så velforberedt som muligt. Dette gav mig en kæmpe ro og mulighed for at følge med under hele fødslen. Man kan ikke vide, hvordan ens fødsel kommer til at forløbe – måske kommer man til at bruge samtlige øvelser tips og tricks- måske gør man ikke. Jeg havde f.eks. hele fryseren klar med ingefærsvøb – men nåede desværre ikke at bruge det…..men det var sjovt at lave:)

Det er alt i alt et super professionelt, seriøst og hyggeligt forløb – tak til Jordemorhuset, Julie og Ida

Vi har gennem min graviditet kommet i jordemoderhuset af flere omgange. Graviditeten var præget af graviditetsgener gennem alle 9 måneder og behandlinger med akupunktur ved både Julie og Rikke blev flittigt benyttet gennem de hårdeste måneder. Eksempelvis var to af Rikkes akupunkturnåle med til vores bryllup, som vi fik gennemført på trods af kvalme og opkast, godt hjulpet på vej af behandlingen i jordemoderhuset.

Kære Julie – Tusind tak for din omsorg i min slutspurt af graviditeten – det skal du vide jeg har værdsat utrolig meget og det har bidraget til mere ro hos mig – selv når jeg synes bekymringerne var flest. Så tak for dig! Alt det bedste til dig og jer! ❤️

During my pregnancy I started to experience the piriformis syndrome, struggling with constant pain for months at any time in the day and also during basic activities such as walking, something that affected my daily activities and my mood as well. After several sessions with a physiotherapist and then with an osteopath with no improvements, I decided to try acupuncture: I did some research and finally I stumbled upon the website of Jordemorhuset where I choose to book an appointment for acupuncture with Rikke because of her very interesting experience. The acupuncture helped me to solve the problem and Rikke was amazing, professional, careful and very kind. This was the best choice I could ever take! Highly recommended!” I do hope it could be helpful for other people! Thanks for your precious help! All the best, Silvia La Rosa