fbpx

gravidscanninger

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

 

Hvornår kan jeg blive scannet?

Under hver scanningstype kan du se, hvilke uger det er ideelt at foretage diverse scanninger. Du er altid velkommen til at ringe til os og høre nærmere om det ideelle tidspunkt for en given scanning.

 

Kan jeg tage min kæreste, familie eller børn med til scanningen?

Vi har et skønt og stort scanningslokale, som kan rumme op til 6 pårørende.
Børn er selvfølgelig mere end velkomne. Dog vil helt små børn (under 5 år) ofte ikke kunne fatsholde koncentrationen særlig længe.

Jeg er overvægtig, har dette betydning for min scanning?

Scanning foretages ved hjælp af ultralydsbølger. Signalet bliver ikke altid lige så skarpt, når det skal igennem “polstring”. Vi er selvfølgelig interesserede i at ALLE de gravide, der kommer hos os får de bedste billeder med hjem. Alle klinikkens scanningsjordemødre er meget erfarne og vi gør, hvad vi kan for at sikre den bedste billedkvalitet.

 

Skal jeg møde op med fyldt eller tømt blære?

Det gør for os ingen forskel, om blæren er fyldt eller ej.

 

Er det muligt at få en sonograf, der taler andre sprog end dansk?

Alle vores sonografer taler flydende engelsk og er vant til at fortælle om scanningsbillederne på engelsk.

 

Er der garanti for at se kønnet ved kønsscanning? 

Det er ikke altid, at den lille er med på at ligge på en måde, så det er muligt for os at se kønnet. Hvis det sker, booker vi en ny tid – uden beregning.

 

Hvad sker der, hvis alt ikke er, som det skal være? 

Vores sonografer er alle erfarne til at skelne mellem den sunde og raske graviditet og der, hvor der er afvigelser. Det er vores pligt at henvise til yderligere undersøgelser på et hospital, hvis vi finder noget der skal undersøges nærmere.